Малка община въведе е-управление

Една малка община изпревари големите институции в реализирането на електронно управление. Интегрирана електронна система за документооборот вече работи в общинската администрация в Гълъбово.

Системата DocuWare е внедрена в рамките на проект по приоритетна ос „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление” на ОПАК, съобщиха от фирма Немечек България.

Компанията е създала също уебсайт на общината и е обучила служителите от общинската администрация и трите кметства, интегрирани към процесите на електронно управление.

Подобен вид системи ще доведат до по-добра комуникация, както между институциите в България, така и в тяхната работа с гражданите и бизнеса” , коментира Георги Абаджиев, бизнес консултант в Немечек България.

Очаква се системата да оптимизира документооборота на администрацията, което ще доведе до по-ефикасно използване на ресурсите на община Гълъбово. Като следствие от ефективното управление на информацията, гражданите и бизнесът ще получат по-бързо и качествено обслужване.

В допълнение, дигитализирането на документооборота и предоставянето на електронни услуги ще намали значително хартиените носители до ниво, което съответства на екологичните норми на Европейския съюз. Това неминуемо ще доведе и до намаление на разходите, които генерира община Гълъбово.

Проектът „ДА – Добра Администрация в община Гълъбово” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

Коментар