Intracom IT Services подписа договор с Information Society SA

INTRACOM IT SERVICES подписа договор на приблизителна стойност от 2 милиона евро с Information Society SA по инициатива на Министерството на вътрешните работи, публичната администрация и децентрализацията. Договорът е за срок от 22 месеца и се отнася до въвеждането на Raptarchis – проект за автоматизиране на процедурите за управление, регистриране и разпространение на законовата база сред широката общественост.
Целта на проекта е да се проучи и разработи система, която да автоматизира процедурата по управление на законодателството, и по-специално законовото регистриране и разпространение (чрез абонаментни услуги), както и процедурите по оценяване на законовите наредби.
Проектът ще позволи на министерството да осигури по-добро обслужване на гражданите, както и да предостави на обществото своевременен електронен достъп до т.нар. PLC (Perpetual Legislation Code). Като следствие от това министерството ще регулира вътрешната дейност на службата, която управлява и съблюдава прилагането на кодекса (PLC), за да може да отговори на новите нужди и да подобри услугите за гражданите, компаниите и обществените институции.
В същото време министерството ще систематизира законодателството, базирано на международни стандарти, в рамките на задълженията на Гърция към Европейския съюз и ще създаде необходимия механизъм за автоматизиране на процедурите за оценяване на законовата база посредством интерактивното законодателство „Е-демокрация”.
Чрез проекта Raptarchis, INTRACOM IT Services допълнително развива своето ноу-хау в областта на управлението на правни бази данни (компанията разработи предоставянето на юридически услуги NOMOS), както и утвърждава участието си в проекти, целящи модернизирането на публичната администрация и предоставянето на услуги, изгодни за потребителите.

Коментар