Британците с нова антипиратска инициатива

Доставчиците на телефонни разплащателни услуги във Великобритания се включват в борбата с интернет пиратството. Градската полиция на Лондон и Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) стартират съвместна инициатива с PhonepayPlus (органът, който регулира дейността на доставчиците на разплащателни услуги чрез телефони във Великобритания), която цели да предотврати нарушенията срещу авторските права онлайн, съобщиха от ПРОФОН.

Според споразумението, PhonepayPlus ще получава информация за уебсайтове, които продават нелицензирана музика и от своя страна ще информира организациите, предлагащи услуги в сферата на разплащането чрез телефони. Това ще създаде условия всички оператори на разплащателни услуги по телефон да разпознават нелицензираните уебсайтове, които могат да се обърнат към тях, за финансиране на нелегалната си дейност.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Певци и продуценти вече с права за 70 години
Google с мерки срещу интернет пиратството
Приеха важен доклад за авторското право

При получаване на сигнал от Международната федерация на звукозаписната индустрия и Лондонската полиция, PhonepayPlus ще упражнява изцяло своите правомощия и ще съдейства за разследването или превенцията на нелегално разпространение на музика, финансирано от услуги, заплащани чрез мобилни телефони.

Служителите от анти-пиратския отдел на IFPI ще събират и предоставят данни и доказателства за нелегалния даунлоуд, извършван чрез нелицензирани сайтове на Дирекцията по икономически престъпления на Лондонската полиция. Полицията ще разглежда сигналите и при достатъчно налични доказателства ще уведомява PhonepayPlus за детайлите.

Правоохранителният орган вече е предоставил нужните доказателства за 24 уебсайта, чиято дейност нарушава авторските и сродни права, а в момента разследва информация за още 38 нелицензирани услуги, за които има подаден сигнал от IFPI.

Други доставчици на разплащателни услуги, като MasterCard, PayPal и Visa вече също се включиха в инициативата и работят с Лондонската полиция и IFPI, за да препятстват използването на своите услуги от страна на уебсайтове, чиито действия се основават на нарушения на авторското и сродни права.

"Някои пиратски уебсайтове се обърнаха именно към мобилните разплащателни услуги, след като от известно време услугите, свързани с разплащане чрез кредитни карти, отказват да работят с тях. За тези нелегални бизнеси, които ограбват артистите, композиторите и продуцентите на звукозаписи, става все по-трудно да извършват своята незаконна, но доходоносна дейност", коментира Франсез Муур, изпълнителен директор на IFPI.

по темата: „Британците с нова антипиратска инициатива”

добавете коментар...

  1. Широк поглед на нещата

    В тази яка криза, като поискат пари от политиците, преди гласуване на бюджета им и ще разберат как ще бъдат отрязани! Политиците ще им кажат – алооо, който си има брада, да си потърси бръснар. Това не касае токова много всички в обществото. Даже ОБРАТНО – Обществото се ограмотява и Развива с интелектуалното творчество! Айде бегайте бързо от БЕЗПЛАТНАТА и ПРЕВАНТИВНА защита чрез полиция и прокуратура. Вървете в съда – с предплащане на евентуалните ви претенции при иск за обезщетяване! Тук БЕЗПЛАТНО защитаваме само нещата касаещи БЕЗОПАСНОСТТА – лична и обществена. Вие кви сте – търговци, драпащи за печалба от ТИРАЖ и ПРОДАЖБИ. Абе каква БЕЗОПАСНОСТ ви нарушава т. нар. ПИРАТ? Та той ви рекламира бе! Хахаха, айде бързо в СЪДА – и там ако докажете вреди – си ги получете, даже ЗАЕДНО С ЛИХВИТЕ и ТАКСИТЕ на съда и за адвоката…
    Тва е. Неутралитета на интернет ще го катализира това РЕШЕННИЕ! Мърдок & ко – горят. Леко дърти ограничители на тези правила са били… Времената на Желязната завеса са им позволили това! Аха.

  2. Краят на монопола

    Като премахнат СЕГА наличната ТОЯГА – НК отговорността – демек ПРЕДВАРИТЕЛНАТА ТЕЖЕСТ да се обясняваш ПЪРВИ, т.е. да е престъпление – ще ме разбереш. Сега е МОРКОВА! 0 😉

Коментар