D-Link пусна нова серия SmartPro комутатори

Водещият производител на мрежови решения D-Link въвежда нова фамилия комутатори SmartPro. Серията DGS-1500 е насочена към бизнеса и предлага комбинация от характеристики, които я позиционират между т.нар. „умни” и управляеми суичове, съобщиха от българския офис на компанията.


Серията комутатори DGS-1500 е разработена специално за нуждите на малки и средни компании

Трите нови устройства – 20-портов DGS-1500-20, 28-портов DGS-1500-28 и 52-портов Gigabit SmartPro комутатор DGS-1500-52 – комбинират висока производителност и енергийна ефективност с интеграция на последните D-Link Green 3.0 технологии. Добавена е функция за статично рутиране на трафика.

DGS-1500 SmartPro – основни характеристики  
Опростена администрация с D-Link Single IP Management (Virtual Stacking) и функция за статично рутиране

Усъвършенствана сигурност, благодарение на  D-Link Safeguard енджин, защита на мрежовия достъп (за до 256 статични MAC адреса), предпазване от вътрешни за мрежата ARP атаки и листи за контрол на достъпа

QoS  802.1p съвместима приоритизация (с до 4 опашки за един порт)

Енергийна ефективност: режим на готовност за отделните портове,  охлаждане без вентилатори за моделите DGS-1500-20 и  DGS-1500-28 или оборудване със Smart Fan  при DGS-1500-52, пълна съвместимост с IEEE 802.3az EEE Standard

Layer2 функции като Flow Control, IGMP, Rapid Spanning Tree, Link Aggregation и Loopback Detection

 

Устройствата предлагат лесна инсталация и възможност за бъдещо надграждане на мрежата, благодарение на интуитивния административен интерфейс и характеристики по управлението като Single IP Management (Virtual Stacking). Сигурността е обезпечена от D-Link Safeguard Engine и списъци за контрол на достъпа (ACL).

Серията е разработена специално за нуждите на малки и средни компании, които се нуждаят от сигурна и енергийно ефективна мрежова инфраструктура на достъпна цена. DGS-1500 с Layer 2 функционалности е оптимално решение за мрежова инфраструктура в предприятия в сферата на производството, например.

Проблемът със сложното управление и непрекъснатите конфигурации вследствие на разрастването на мрежата е решен с интеграцията на удобни административни модули като D-Link Single IP Management. Последният освен лесно надграждане, позволява и оптимизация на мрежовото управление: до 32 устройства могат да бъдат конфигурирани и администрирани под един IP адрес. Това прави настройките и мониторинга на мрежата значително по-лесни в сравнение с традиционните управляеми комутатори.

SmartPro Layer 2 комутаторите на D-Link могат да бъдат поръчвани и в България през оторизираните партньори на компанията.

Коментар