30 млн. евро за изследвания и развой

Стартира нова процедура по ОП "Конкурентоспособност" за научноизследователска и развойна дейност, съобщи МИЕТ. Българските предприятия ще бъдат подкрепени с 30 млн. евро.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е управляващ орган на оперативната програма, а Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е междинно звено по приоритетните й оси 1 и 2.

Средствата по новата процедура са предназначени да стимулират перспективни научноизследователски и развойни проекти на българските предприятия –  самостоятелно или в партньорство с други предприятия или научноизследователски организации/университети.

Проектите трябва да стимулират икономическата ефективност и иновативния потенциал и да ускоряват технологичното развитие на фирмите, уточниха от МИЕТ.

Проектните предложения могат да се подават в регионалните структури на междинното звено в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново в три сесии – до 8 февруари, до 9 април и до 8 юни 2012 г.

Пълният пакет документи и насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на специални интернет страници на МИЕТ и ИАНМСП, както и на единния информационен портал по управление на структурните и Кохезионния фондове на ЕС в България.

Коментар