3Challenge излъчи междинни победители

Стартиращите фирми GameCraft, Virtual Assistants и ThreeChess спечелиха втория кръг (Seed) на състезанието за млади предприемачи 3Challenge. Трите начинаещи компании се надпреварваха с още шест екипа в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

GameCraft се занимава с гемификация (добавяне на игрови елементи в бизнеса или други ежедневни дейности), Virtual Assistants предоставя всякакви услуги по асистиране за малкия бизнес, а ThreeChess участва с проект за шахматна дъска за трима.

Останалите участници бяха: проектът за споделено работно пространство Betahaus; MyTrip.bg – за продажба на билети за националната транспортна мрежа; Savergy – за увеличаване на енергийната ефективност на жилищата; Smart Hand – за създаване на изкуствени крайници, управлявани чрез импулсите на тялото; Vocabler – за обучение на чужди езици; и Фентъзи ЛАРП Център – за развитие на дейности, свързани с младежката субкултура LARP (Live Action Role Playing).

Фентъзи ЛАРП Център спечели наградата на публиката, която включва шестмесечно менторство от над 20 организации. Тримата победители пък ще получат както менторство, така и парична награда от 2000 лв., достъп до платформа за споделено финансиране и участие в третия кръг на състезанието – Grow, на който ще се срещнат с потенциални инвеститори.

Журито ще даде и една допълнителна награда под формата на менторство от неговите членове за проекта MyTrip.bg.

Коментари по темата: „3Challenge излъчи междинни победители”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Само според имената на представените идеи считам, че GameCraft наистина е екипът с иновативна идея и заслужено продължава на следващия етап. Казвам го, като човек нямащ нищо общо с хората то GameCraft (засега).

Коментар