VAIO Z – отвъд съвършенството

Тежащ малко повече от килограм, новият лаптоп VAIO Z серия от Sony е създаден за мобилните професионалисти, които изискват висока производителност и преносимост. VAIO Z съчетава атрактивен външен вид в шаси от първокласни въглеродни нишки с безкомпромисни технически характеристики и новаторски функции за производителност. В офиса или на път, този водещ в класа си бизнес лаптоп, помага на взискателните потребители да работят много по-ефективно в движение.

Моделът издига дизайна на преносимите компютри VAIO до нови висоти с „напълно плоско” тяло и дисплей, изработени от здрави и свръх-леки въглеродни нишки. С тегло малко под 1,2 кг и тънък под 17 мм, новият лаптоп VAIO Z е идеален партньор за пътуващи професионалисти, които изискват свръх производителност и по-ниско тегло.

Ефективната мобилност се подсилва още повече от клавиатурата с подсветка, широка подложка и ергономичен нов тъчпад без отделни бутони. С резолюция 1600×900 и размер 33,2 см (13,1”), екранът VAIO Display Premium е снабден с антирефлексно покритие, което неутрализира отблясъците от директни източници на светлина и осигурява контрастно цветопредаване.

Производителността е всичко, което можете да очаквате от най-усъвършенствания досега лаптоп VAIO. Процесорът последно поколение Intel Core i7 със стандартен волтаж се комбинира със скоростна DDR3 SDRAM оперативна памет и 256GB SSD RAID устройство за съхранение на данни, които с лекота могат да се справят и с най-сложното работно натоварване.

Като допълнително подобрение, функцията Quick Boot (бързо стартиране) ви спестява ценно време, като зарежда оригиналния Windows 7 Professional с до 50% по-бързо от стандартните лаптопи. Вградената VAIO Еverywair 3G WWAN се свързва с интернет чрез мобилния оператор, който ви предоставя широколентова връзка.

Докинг станция Power Media

Производителността на лаптопа VAIO серия Z е издигната до нови висоти от уникалната докинг станция Power Media – монолитен разширителен модул, който се свързва с VAIO посредством оптичен кабел (предлага сe с‭ ‬VAIO‭ ‬Z VPC-Z21V9E). Конекторът за Power Media може да бъде използван и за свързване на обикновени USB устройства към лаптопа VAIO, когато той не е включен към докинг станцията.

Оборудвана с високоскоростен входно-изходен трансфер на данни, основан на архитектурата с кодово име Light Peak, докинг станцията Power Media подсилва графичната производителност, като същевременно добавя редица допълнителни опции за свързване. Тя е снабдена и с отделение за оптично устройство за още по-голяма работна мощ и удовлетворяващи HD развлечения. Модулът се предлага със стилна стойка, която пасва на дизайна му.

Включен в докинг станцията Power Media, лаптопът VAIO Z серия може да работи с до четири монитора (включително с неговия екран) посредством HDMI и/или VGA изходни портове. В тази конфигурация VAIO Z е много привлекателен избор за професионалисти в сферата на дизайна, финансите и науката, които трябва да работят на няколко екрана едновременно. HD графичната карта от ново поколение AMD Radeon с 1GB VRAM с лекота се справя със сложни графични задачи – от 3D CAD до игри.

Когато лаптопът е включен в докинг станцията, опциите за свързване се подсилват от допълнителните USB портове плюс VGA и HDMI изходи. Power Media е снабдена и с отделение за оптично устройство, което може да бъде специфицирано със SuperMulti комбинирано устройство. Игрите и филмите на DVD дискове имат превъзходен звук и картина, благодарение на най-новия Dolby Home Theater v4.

Плоска батерия

Лаптопът VAIO серия Z е снабден с новаторската „плоска батерия”, която вече бе представена в тазгодишните VAIO серия S. Вътрешната литиева полимерна батерия на лаптопа осигурява захранване за до 7 часа работа в движение (измерено с теста за батерии MobileMark). Тя се комбинира с втора тънка, плоска допълнителна литиева полимерна листова батерия, която може да бъде заредена отделно от лаптопа и добавена, без да се изважда вътрешната батерия. Листовата батерия се поставя, без да е необходимо да изключвате лаптопа, като увеличава издръжливостта му до 14 часа и подсигурява денонощна работа – дори ако сте далеч от електрическата мрежа.

VAIO Z осигурява по-богато комуникационно изживяване, ако поддържате връзка с колеги посредством видео конференция или уеб чат. HD уеб камерата, ползваща технология Exmor, предоставя видео изображение с отчетлива детайлност дори при слабо осветление.

Новите преносими лаптопи VAIO Z серия вече са достъпни на пазара.  Цените варират, в зависимост от техническите характеристики и функциите на различните модели.

Коментар