Samsung Electronics ще получи 30 награди за иновации на CES 2012

София, 17 ноември 2011г.– Samsung Electronics, пазарен лидер и награждаван иноватор в сектора на потребителската електроника, полупороводниците и телекомуникациите, обяви, че ще получи 30 награди за иновации на изложението Consumer Electronics Show (CES) 2012, което ще се проведе от 10-ти до 13-ти януари 2012 година. С тях общият брой на наградите, които компанията получи от CES за последните 3 години става 90: 37 през 2011 г. и 23 през 2010 г.

Сред 30-те награди две са за „Най-добра иновация” и четири „Еко-дизайн”. Наградените продукти, са предварително оценени от независимо жури. То се състои от индустриални дизайнери, инженери и представители на медиите и има задача да отличи впечатляващия дизайн и инженерни решения в потребителската електроника в 36 категории.
Наградените продукти на Samsung Electronics са в категориите: телевизори, системи за домашно кино, мобилни телефони, таблети, преносими компютри, монитори, домашни електроуреди, SSD, LCD панели и компютърни компоненти. 
Отличените продукти са:
·                     Samsung 830 Series solid-state drives (SSDs) поставят нови стандарти за работа и надеждност. Интерфейсът за данни SATA 6Gb/s позволява на вътрешните дискове да обменят информация до два пъти по-бързо от предишното поколение SSD модели – до 520 MB/сек при последователно четене и 80,000 IOPS при произволно. Максималният обем на съхраняваните данни също е удвоен в новата версия от 512GB (налични са и 64GB, 128GB и 256GB SSD дискове).
·                     Хладилникът RF4289 LCD е първият хладилник с достъп до приложения, достъпни 8-инчов LCD сензорен дисплей с връзка към интернет.Потребителите имат бърз достъп до колекция от рецепти на Epicurious, проверят климатичните условия с WeatherBug®, оставят бележки на децата си, преглеждат семейния GoogleCalendar™, проверят водещите новини чрез AP News®, слушат любимата си музика на Pandora® или разглеждат слайдшоу с фотографии в Picasa™. Хладилникът има функции за висококачествено съхранение, които запазват храната по-свежа и увеличават използваемото пространство.   
·                     Samsung Series 7 Slate PC разбира всички предубеждения към компютрите от типа slate с Windows, като предлага функционалността на конвенционалния лаптоп, съчетана с изключителна преносимост.  Моделът е с 11.6-инчов SuperBright Plus капацитивен сензорен HD дисплей, мощен Intel® Core™ i5 процесор и възможност за фабрично инсталирана операционна система Windows® 7 Professional и до 128GB SSD диск.  
·                     Samsung Notebook PC Series 7 Chronos е изискан лаптоп с мощност и технология от последно поколение. Моделът е с алуминиево шаси, SuperBright HD+ дисплей, Intel® Core™ i5 (или i7) процесор, технологията FastStart на Samsung, твърд диск с капацитет 750GB и система 8GB ExpressCache™ от Diskeeper.
·                     Samsung Galaxy S® II Epic™ 4G Touch и Samsung Galaxy™ S II, които са съчетание от най-високите постижения в хардуера и софтуера и има инсталирана последната версия на платформата Android™.Отличителните характеристики на Galaxy SII са разработения от SamsungSuper AMOLED Plus дисплей, мощния двуядрен процесор за приложения и разширените възможности за забавление, чат и общуване в социалните мрежи.
·                     Samsung Sidekick™ 4G е смартфон от следващо поколение с Android 2.2, който предлага опция за групова комуникация и достъп до социални мрежи.  
·                     Samsung Galaxy Tab™ 8.9 (Wi-Fi) работи с Android™ 3.1 Honeycomb и предлага бързо и плавна смяна на различни приложения, още по-интуитивна навигация от и към уредите вкъщи и по-широка поддръжка на USB аксесоари, външни клавиатури, джойстици и други.
·                     The Samsung Galaxy Tab™ 10.1 (Wi-Fi) се задвижва от Android™ 3.2 Honeycomb и предлага бързо и плавно преминаване между различни приложения, по-интуитивна навигация и по-широка поддръжка на USB аксесоари, външни клавиатури, джойстици и геймпадове.
·                     Samsung Galaxy Tab™ 10.1 с 4G LTE работи с Android™ 3.1 Honeycomb и е най-тънкият таблет в света, с дебелина от едва 8.6 мм. Моделът предлага скорост на сваляне от 5-12 Mbps и скорост на споделяне от 2-5 Mbps в зони с поддръжка на технологията 4G Mobile Broadband. 
Като част от инициативата PlanetFirst™ – ангажимент, който ще превърне компанията в един от най-природосъобразните в света до 2013 година, Samsung си поставя за цел да разработи еко-продукти и да изгради зелени производствени цехове. Сред наградените с отличието „Еко-дизайн”модели на компанията са:
·                     Микровълновата фурна Samsung SMH2117S Over The Range е първият продукт в категорията си, който предлага LED осветление за плота, който се намира под уреда. LED лампата използва по-малко от една десета от енергийното потребление (2.4W/1EA) на съвременните крушки (40W/1EA) или халогенни (20W/1EA) осветителни тела. Вътрешността на фурната е от емайлирана керамика, която е седем пъти по-устойчива на надрасквания. Функцията Eco Mode спестява до 40% от енергията, нужна за включване и изключване на дисплея. 
·                     Прозрачният дисплей с течни кристали Samsung LTI460AP01 е с диагонал от минимум 22 инча и предлага изображение с висока резолюция, ниско енергийно потребление и възможността да работи с помощта на слънчева батерия. Тънките LCD панели могат да имат най-различни приложения, като например рекламни кампании по стъклата на хладилни врати в супермаркети и вендинг машини, да създадат „умни” прозорци в домовете и офисите като осигуряват информация за времето, борсите и случващото се по света и др. 
·                     Samsung NC215S е първият мощен и високо производителен нетбук в света, който се зарежда със слънчева енергия. NC215S увеличава продуктивността и предлага природосъобразна функционалност чрез своя соларен панел, който позволява на нетбука да се зарежда от директната слънчева светлина. Потребителите могат да получат един час за всеки два часа соларно зареждане, което допълва батерията с живот от 14.5 часа, за да се даде възможността на мобилния компютър да издържи цял ден с един жизнен цикъл. 
 

Коментар