Заселваме Марс с червеи

Космическа мисия ще засели Марс със земни червеи. Ултрамодерният апарат Curiosity се отправи към Червената планета, където ще остави микроскопични организми, известни като Caenorhabditis elegans.

Мисията, в която са ангажирани учени от Нотингамския университет, ще изследва условията за живот на Марс, съобщи PhysOrg.com.

Червеите на борда на Curiosity имат биологични сходства с някои протеини на човека. Изследвайки развитието на червеите на Марс, учените се надяват по-точно да симулират въздействието на тамошните условия върху човека.

Caenorhabditis elegans участват в космически експедиции още от 2006 г. Изследванията показаха, че поведението на червеите в космоса се различава несъществено от развитието им на Земята – те продължават да се размножават безпроблемно.

Коментари по темата: „Заселваме Марс с червеи”

добавете коментар...

  1. махо_БГ

    браво, приятел, точно това е станало, по мое мнение, и сега историята се повтаря! НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО !

  2. DedoHjo

    Тва ше наруши екоравновесието на марс!

  3. АНТИ

    Пратете на Марс комунисти и вижте дали ще се приспособят към марсианския климат. После всичките да ги изстреляме на черевената планета. Далече от Земята!

  4. boom

    А земята с какво са я заселили преди милиони години марсианците преди да се самоунижат в ядрената война? Пак ли със същите червеи?

Коментар