QlickView добавя мобилни и социални функции

Нови мобилни функции в QlickView ще позволят на мениджърите да взимат по-навременни решения

Повече социални функционалности и интеграция с разнообразни мобилни устройства са сред най-важните новости във версия 11 на решението за бизнес анализи QlikView. Системата бе представена по-рано тази седмица на конференция в София.

QlikView е достъпна през мобилен телефон още в своите предишни версии, но с пускането на QlikView 11 тази тенденция е доразвита”, заяви Филип Мутафис, управляващ партньор на консултантската компания Балкан Сървисис.

Новите мобилни функционалности улесняват мениджърите в получаване на бизнес данни в реално време от смартфони и таблети и по-навременно взимане на решения. В добавка, новите социални функционалности разширяват възможностите за споделяне на важна корпоративна информация, вкл. и с потребители, които не разполагат с QlikView лицензи, допълни Мутафис.

Компаниите у нас могат да разчитат на частично финансиране на своите проекти за внедряване на QlikView и на други бизнес системи с европейски средства, посочи Владимир Рашев, управляващ партньор на Балкан Сървисис. Доставчикът на решението разполага със собствен отдел за изготвяне на европейски проекти с експертиза както в сферата на програмите за финансиране, така и на бизнес софтуерните решения.

На пазара на системи за бизнес анализи се наблюдава повишено търсене на интегрирани решения, включващи различни класове софтуер: BI, ERP, CRM и др., както и на BI обучения. Наблюдава се също развитие на „location intelligence” приложенията, които позволяват интеграция на BI с географски карти, допълни Рашев.

Коментар