Пияни служители на RIM се бият в самолет

Двама служители на смартфон доставчика RIM предизвикаха сериозен инцидент в полет на Еър Канада от Торонто за Пекин.  Самолетът с над 300 пътници на борда кацна принудително във Ванкувър след пиянска свада, предаде Toronto Star.


Алкохолът създава настроение, но често е причина за сериозни инциденти

Почерпени солидно с алкохол, Джордж Кембъл и Пол Уилсън се сбили на борда въпреки забележките от останалите пътници и екипажа. Служителите по сигурността успели да усмирят двамата хулигани, като ги захванали с белезници към седалките.

Самолетът кацнал принудително на летището във Ванкувър, където полицията задържала побойниците. В резултат на инцидента полетът до Пекин закъснял с 18 часа.

В следващата една година Кембъл и Уилсън нямат право да пътуват със самолети на Еър Канада и да се доближават до служители на авиокомпанията. В допълнение, всеки от тях трябва да плати компенсация в размер на $36 хиляди долара.

В последно време RIM изпитва проблеми на пазара за смартфони и таблети. Инцидентът с двамата служители на компанията може допълнително да влоши продажбите на устройства BlackBerry.

Коментар