McAfee Endpoint Protection Suite

McAfee Endpoint Protection (EPS) не е обикновен антивирусен софтуер, а комплексно решение, което включва групи от продукти за защита на работни станциии сървъри от интернет заплахи. Същевременно, цената на McAfee EPS е съпоставима с тази на традиционния софтуер. С негова помощ потребителите могат да подсигурят компютрите си срещу зловреден софтуер, неоторизирани устройства и zero-day атаки в реално време.

EPS пакетът включва следните софтуерни продукти:
Anti-virus & Anti-malware – проактивна защитa в реално време
Времето от идентифициране на интернет заплахите до изпращане на защита къмкрайните точки обикновено е между 24 и 72 часа. През този период данните и системите са изложени на риск.McAfee Global Threat Intelligence – технология за репутация на файлове – затваря тази празнина, предоставяйки защита в реално време. Софтуерът поставя под карантина или блокира вируси, троянски коне, червеи, шпионскисофтуер и други потенциално нежеланипрограми, които крадат поверителни данни или саботиратпроизводителността на потребителите.
Anti-spam & Email server security – разширена защитасрещу вируси и спам в електронната поща
Това решение сканира входящи и изходящи имейли, за да прихване спам, неподходящосъдържание и вируси. Може да постави под карантинаподозрителниимейли, за да не бъде засегната мрежата на потребителите. Слой отанти-вирус предпазва имейл сървъра с цел предотвратяване достъпа на зловредния код довходящата кутия на потребителя.
Device control – цялостен контрол върху устройствата
Решението предотвратява загубата на важни данни чрезпреносими носители като USB и Bluetooth устройства, таблети, записваеми CD-та и DVD-та.Налични са инструменти, които следят и контролират трансфера на данни от всички настолникомпютри, дори и ако дадено устройство е физически изключено от мрежата.
Statefull Desktop Firewall – защитна стена
Защитната стена контролира десктоп приложенията, които имат достъп до мрежата, за да предпази от зарази и забавяне компютърните системи. Потребителят може да приложи и контролира политики на защитната стена, базирани на местоположение, за пълна защита и съответствие с регулаторните правила.
SiteAdvisor Ent Plus – проактивна уеб защита
Много от уеб заплахите са незабележими за потребителите. Рискът при сърфиране в мрежата може да бъде намален чрез предупреждаване не потребителите за зловредни уебсайтове, преди те да са ги посетили. SiteAdvisor Ent Plus позволява разрешаване или блокиране на уеб сайтове в зависимост от потребител или група, като така се контролира достъпът до неподходящи сайтове, като например игри или съдържание за възрастни.
McAfee ePolicy Orchestrator – управление, което намалява оперативните разходи
Всички възможности на Endpoint McAfee Protection Suite се управляват от централизираната платформа McAfee ePolicy Orchestrator (ePO). Уеб базирана за лесендостъп, тя осигурява интелигентна сигурност, бързи и ефективни решения и по-голям контрол. McAfee ePO може да намали разходите за ИТ управление на сигурността с повече от 60%, според международно проучване на MSI сред 488 средни и големи предприятия.

Продуктите на McAfee се разпространяват у нас от оторизирания дистрибутор на компанията – COMPUTER 2000. Лицензът на McAfee Endpoint Protection Suite за работни станции включва: VirusScan Enterprise, VirusScan Command Line for DOS & Unix, Anti-Spyware Enterprise, Desktop Firewall, SiteAdvisor Enterprise Plus, Device Control. Лицензът за сървъри включва: VirusScan Enterprise, Security for Microsoft Exchange with Anti-Spam/Security for Lotus Domino with Anti-Spam.Управлението се извръшва от ePolicy Orchestrator.
 

Коментар