HP пусна първия си ултрабук Folio 13

 

Ултрабукът Folio 13 включва иновативни технологии за по-бързо стартиране, охлаждане и намаляване на шума

HP пусна в продажба първия си ултрабук компютър. Folio 13 идва в метален корпус с дебелина 17,8 мм и с удължено време за автономна работа.

Моделът стъпва на хардуерна платформа Intel Core i5-2467M с тактова честота 1,6 GHz и вградена графика Intel HD Graphics 3000. Налични са 4 GB оперативна памет, 128 GB твърдотелен диск, уеб камера, микрофон, модули Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth.

Течнокристалният екран с диагонал 13,3 инча работи оптимално при резолюция 1366×768 пиксела.

Като опции за Folio 13 са предвидени 64-битова операционна система Windows 7 Professional вместо стандартната Home Premium и външно устройство DVD или Blu-ray. Базовата конфигурация на модела струва $900 на пазара в САЩ.

При активиране на режим „сън”, съдържанието на паметта на Folio 13 се записва на SSD вместо на по-бавния твърд диск, а времето за излизане от спящо състояние е съкратено до няколко секунди, благодарение на технологията Intel Rapid Start.

В допълнение, технологията HP CoolSense осигурява по-ефективно охлаждане и намалява шума от работата на вентилатора.

HP Folio 13 предоставя и широк набор от интерфейси, вкл. USB 2.0 и USB 3.0, Ethernet, HDMI, четец на карти и комбиниран порт за слушалки и микрофон.

В сравнение с някои конкурентни модели, ултрабукът на HP е по-дебел и по-тежък (1,45 кг), но за сметка на това се отличава с по-дълго време за автономна работа, което достига 9 часа. Според производителя, това е рекорден показател сред продаваните в момента ултрабуци.

Коментар