WiDi навлиза в смарт телевизорите

Телевизорите от серията LG CINEMA 3D Smart ще поддържат фабрично безжичната технология Intel Wireless Display (WiDi), съобщи корейският производител, като подчерта, че това се случва за първи път в индустрията.

Телевизорите CINEMA 3D Smart ще получават съдържание от мобилни компютри, таблети и смартфони, без нуждата от адаптер

Intel WiDi е стандарт за безжично свързване, който позволява на всички мобилни устройства, снабдени с WiDi, директно да споделят видео във висока резолюция и друго аудио-визуално съдържание на телевизори и монитори.

В резултат на партньорството между LG и Intel, моделите CINEMA 3D Smart ще могат да получават съдържание от мобилни компютри, таблети и смартфони, без да се нуждаят от допълнителен адаптер, както беше до момента.

Технологията WiDi е лесна за употреба, като не се нуждае от активна безжична мрежа, например връзка с рутер, нито задължава потребителите да имат връзка с интернет. Вместо това технологията осъществява директна връзка от едно към друго устройство (например компютър и телевизор).

WiDi навлиза все повече и при смартфоните, което ще я направи достъпна не само от мобилни компютри. Така потребителите ще могат да гледат филми и снимки и да играят от своя смартфон, като гледат картината на голям CINEMA 3D дисплей.

С новата технология LG ще предложи алтернатива на HDMI и USB кабелите, които в момента са необходими са свързване на различните устройства към домашния телевизор. Това, от своя страна, освен удобство ще осигури повече съдържание на потребителите, коментираха от компанията.

Коментар