Отстъпление на iPhone в Европа

Делът на iPhone в Европа намалява, докато Android устройствата бележат ръст, твърди проучване на Kantar Worldpanel ComTech за последните четири месеца (до края на ноември).


Android смартфоните вземат превес над iPhone, благодарение на разнообразието и по-ниските цени

Така например, във Франция популярността на iPhone е намаляла от 29 до 20% за една година, а в Германия – от 27 на 22%. Подобни тенденции се наблюдават в Италия и Испания.

Анализаторите обясняват намалялото търсене на iPhone със сложната икономическа ситуация в Европа и високата цена на iPhone 4S. Единствено във Великобритания смартфонът на Apple увеличава дела си от 21 на 31%.

В същото време устройствата с Android подобряват позициите си. Това се дължи на появата на нови, евтини модели, отбелязва Kantar Worldpanel ComTech.

Като цяло Android доминира смартфон пазара в глобален мащаб. Делът на платформата в САЩ е нараснал от 25 на 36% за една година.

В Германия Android държи 61% от продажбите за последните четири месеца (до края на ноември). Най-продаваният смартфон в страната е моделът Samsung Galaxy S II.

по темата: „Отстъпление на iPhone в Европа”

добавете коментар...

  1. tctct

    Apple уж великите, айфони ко стана , мойчета всеки път като изкарат някои супер телефон лайна , ту антената скапана( Iphone 4) , ту батерията слаба (4S) , ташак пален,в IOS 4 липсват основни функции като прехвърляне на файлове чрез Bluetooth, но маркетинга е супер и с добър маркетинг и лайно мога да ти продам пък Стив Джобс едва ли не Бог ( великия той гении ) тцтцтцт го напраиха лека му пръст.Макс 5 години и ще стане същата работа като RIM….и пари да имам няма си купя шибания дефектен айфон работил сам с него ташак пълен. Опаковката ласкава…..другото ташак с тоз минимал стайл вече са осраха най – обикновен телефон….ама хората горе никои няма. Apple го издигат едва ли не в култ. Вървете си купете всички айфон 4S, да и дано да вие със жълтото лепилото по стъклото както клиенти са се оплакали в някои страни.

  2. Христо

    Android е платформа, която оставя в мен смесени чувства. До голяма степен от значение е производителя. Лично аз съм вдигнал ръце и колкото и да ми допадат модели, като Samsung Galaxy S II и HTC телефоните, определено не бих си взел устройство с подобна ОС. Най-вероятно ще е Нокиа с Уиндоус или дори Симбиан, но в случая мен ме грее безплатната и изключително работоспособна навигация. А Епъл е нормално да губи позиции – в началото много хора се тъпляха на АйФоните, но в крайна сметка, това са устройства за хора с пари, колкото и да има джейлбрейк. А и са скъпи. Човек не може да сравни iPhone 4 със Samsung Galaxy S II. Затова и от Купертино създадоха ъпгрейда му. Но в крайна сметка, iPhone никога не е бил толкова революционен, колкото са го изкарвали рекламите. Спомнете си първия – отличен телефон, страхотен дизайн и дисплей… но нямаше 3G връзка, което за нашата страна не беше проблем, но за нормалните? И така, винаги на моделите им им липсваше по нещо съществено. Но маркетинг и гъзария…

  3. Iwo

    Уф, аман от зашеметени iфенове.
    А андроида с нищо не можа да ме отврати /пощури/, с него се работи спокойно и без проблеми /естествено ако нямаш предварително отрицателна нагласа/.

  4. User

    Android може да те пощури – вече пипах телефон и таблет с него и никак не съм доволен. Apple е изпипан, но в България Globul и M-Tel го предлагат на много висока цена

  5. nikito_blend

    apple са боза и все повече хора го разбират 🙂

  6. fan

    Иска ти се – епъл е религия и не е за тъпаци! Андроид разбира се си има своите предимства – ниската цена – но нали знаеш – там където акат много хора 🙂 лайното голямо 🙂

  7. mhm

    Не икономиката е проблема, хората започнаха да осъзнават какъв балон е епъл, прехвален боклук! Андроид смачка иос!

Коментар