Център за данни HP POD намалява разходите

Компании от цял свят и от различни индустрии избират решението HP POD (Performance Optimized Data Center), за да увеличат ресурсите и ефективността на своите центрове за данни, съобщи ИТ корпорацията от Пало Алто.

40-метровият корпус HP POD, инсталиран в Skoda Power, консумира с до 40% по-малко енергия от алтернативните решения

HP POD позволява на клиентите бързо да разширяват центровете за данни, като същевременно се справят с предизвикателства от рода на липса на достатъчно пространство и мощност и с високата себестойност.

Предложенията на HP за модулни дейта центрове включват HP POD 20c, 40c и 240a. Познато още като HP EcoPOD, решението HP POD 240a използва с 95% по-малко мощност, отколкото традиционните центрове за дани, като намалява и първоначалните капиталовложения с до 75%, твърди HP.

Град Ел Пасо и окръг Ел Пасо, Тексас прибягват до HP POD от блейд сървъри и сториджи, за да обслужват ИТ операции на правоприлагащите органи, съдебната система и администрацията, предоставящи услуги на повече от 800 000 човека.

HP проектира основния център за данни в 40-метров HP POD и създаде нов дизайн на функциониращия център за сривове на окръга. Вграденият HP POD се състои от сървъри HP ProLiant BL460 и предлага трифазово захранване, за да се увеличи количеството енергия, което може да бъде доставено до всяка рак система.

Внедряването на HP POD в Ел Пасо спести на данъкоплатците близо 6 млн. долара, като предотвратява дублиране на услугите и консолидира ИТ отделите.

Skoda Power, доставчик на технологии за производство на енергия със седалище в Пилзен, Чехия, наскоро внедри 40-метров HP POD, за да подобри изчислителните процеси и да пести енергия. Решението с водно охлаждане консумира с до 40% по-малко енергия от алтернативните решения, като намалява оперативните разходи и повишава мощността.

Изследователски институти също избират HP POD, за да управляват своите HPC операции. Австралийската научна и изследователска организация iVEC внедри HP POD 20c, за да даде тласък на изследванията в сферата на радио астрономията, нанонауката, науките за земята и др.

По същия начин, Калифорнийският университет в Лос Анджелис разшири виртуалния си HPC клъстер, за да събере на едно място 1 500 изчислителни възела, равняващи се на 5000 квадратни метра. Като резултат в момента университетът спестява близо 198 000 долара на година от енергийните разходи.

Коментари по темата: „Център за данни HP POD намалява разходите”

добавете коментар...

  1. nik

    Sun от много години имат такова решение.
    HP пак откриха топлата вода след много години, но отново все едно са номер едно

Коментар