CES 2012: Таблет управлява дрон

Безпилотен летящ апарат, известен още като дрон, е една от атракциите на започналото днес изложение CES 2012 в Лас Вегас. Обновеният AR.Drone на компанията Parrot може да се управлява с таблет.

AR.Drone 2.0 може да лети на височина до 6 метра и да заснема видео с HD качество

В сравнение със своя предшественик, AR.Drone 2.0 е усъвършенстван и хардуерно, и софтуерно. „Дронът” има камера за запис и предаване на видео във формат HD в режим на реално време. На външен вид AR.Drone 2.0 е станал по-агресивен. Корпусът на устройството е заздравен, за да се избегнат повреди при неизбежните падания.

Потребителят може да зададе курс на полета, а апаратът сам ще направи и достави снимки. Управлението е станало още по-просто, благодарение на вградения магнитометър – AR.Drone 2.0 може да се позиционира самостоятелно в пространството и да направлява правилно видеокамерата.

Подобрена е максималната височина, на която може да лети дронът – тя вече е 6 метра. AR.Drone 2.0 се очаква на пазара през втората половина на годината. Апаратът ще струва около 300 долара, по информация от производителя.

Коментари по темата: „CES 2012: Таблет управлява дрон”

добавете коментар...

  1. nqkoiSi

    Много тъпо заглавие, не за друго ами защото и предишния дрон, който излезе преди 2 години можеше да се управлява от таблет!

Коментар