Ubuntu TV дебютира в Лас Вегас

Прототип на платформа Ubuntu TV дебютира на изложението за потребителска електроника CES 2012 в Лас Вегас. Устройството е лесно за използване и дава на потребителите на телевизори това, което искат, коментира шефът на Canonical (компанията разработчик на операционната система с отворен код Ubuntu) Джейн Силбър.

Едва ли някой иска постоянно да превключва между различни устройства, за да гледа една програма по интернет, друга – по телевизора, а след това да извършва допълнителни действия, за да намери по-рано записано предаване. Ubuntu TV решава точно тези проблеми, посочват от разработчика.

ОЩE ПО ТЕМАТА
 
Ubuntu атракция се очаква на CES 2012

Ubuntu TV представлява усъвършенстван медия център с всички необходими функции. Потребителите получат разнообразни възможности за управление на съдържание – да гледат видео и да слушат музика от различни източници, да планират отложени гледания, да записват програми и др.

Ubuntu TV може да работи както на ARM процесори, така и на x86. Платформата използва като графична обвивка модифицирана версия на Unity. Първи устройства под управление на новата ТВ система се очакват на пазара в края на 2012 година.

по темата: „Ubuntu TV дебютира в Лас Вегас”

добавете коментар...

  1. ReXTaN

    … електроника CES 2011 в Лас Вегас.

    Да не би да не е CES 2012?

Коментар