Intel показа Atom процесор за смартфони

Главният изпълнителен директор на Intel Пол Отелини представи на CES 2012 в Лас Вегас Atom процесор Z2460, по-рано наричан "Medfield". Чипът е специално проектиран специално за смартфони и таблети.


Lenovo показа на CES 2012 смартфона K800 с процесор Atom Z2460
 

Първо устройство с новия процесор и платформа Android демонстрира старши вицепрезидентът на Lenovo Лиу Юн. Смартфонът Lenovo K800 стъпва на процесор Atom Z2460 с технология Intel Hyper-Threading и поддържа HSPA + (с платформа Intel XMM 6260).

K800 има потребителски интерфейс Lenovo LeOS, локализиран за Китай. Моделът ще бъде достъпен през Q2″12 г. и ще се ползва с 21 Mbps мрежа на China Unicom.

Intel показа в Лас Вегас и референтен дизайн на Intel Smartphone, който цели да намали времето за разработване на устройства и разходите на ОЕМ производителите на телефони и компании за пренос на данни.

Напълно функционалният смартфон предоставя  4,03-инчов LCD сензорен екран с висока резолюция, две камери с разширени възможности за обработка на изображения, вкл. импулсен режим, който позволява да се заснемат 15 снимки за по-малко от секунда с 8-мегапикселово качество.

Intel-базираните смартфони могат да ползват по-голяма част от Android приложенията, вкл. тези, които са предназначени за други архитектури. На CES 2012 компанията демонстрира как работи популярното приложение AngryBirds.

Пол Отелини заяви също, че Intel ще „вдигне летвата“ при таблетите, като предложи съвместимост с милионите съществуващи приложения и устройства, с подкрепата на "Metro" потребителски интерфейс. За първи компанията показа бъдещите си 32-нм процесори Intel Atom SoC с кодово име "Clover Trail", предназначени за таблети и хибриди с Windows 8.

Същевременно Intel обяви стратегическо дългосрочно партньорство с Motorola Mobility, по силата на което двете компании ще разработват Arom базирани смартфони и таблети с операционна система Android.

по темата: „Intel показа Atom процесор за смартфони”

добавете коментар...

  1. todor

    Super e o_O:Oo_O

Коментар