Далавера с глинени iPad в Канада

Глина вместо таблети iPad получиха купувачите на канадски магазини. Жертви на измамата станаха десетки клиенти на реномираните вериги Best Buy, Future Shop, Walmart и London Drugs, предаде местният телевизионен канал CTV.


Клиенти на търговски вериги в Канада бяха неприятно изненадани, когато в кутиите на iPad 2 откриха… глина (на снимката: кадър от репортажа на CTV)

В момента ръководството на търговските вериги провежда собствено разследване на инцидента с глинените iPad 2 устройства. Предполага се, че организаторите на престъплението са купили таблети, заменили са устройствата с глина и са върнали перфектни кутиите в магазините.

Всички потърпевши клиенти са получили обратно парите си. В някои от магазините е издадено разпореждане, в случай на връщане на iPad 2, кутиите да се отварят задължително в присъствието на купувачите.

по темата: „Далавера с глинени iPad в Канада”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Следваща стъпка – фалшиви iPad-и, а не глина. Защото не са се сетили в разпореждането да включат устройството. А и то едва ли ще може да се включи, ако е чисто ново – вероятно първо ще трябва да се зарежда няколко часа (а тази процедура ще премахне новостта на устройството).

Коментар