IBM и HTC ще налагат Android в корпорациите

IBM и HTC обединяват усилия за налагане на мобилната платформа Android в корпоративния сегмент, става ясно от съвместно интервю в eWeek, дадено от представители на двете компании.

Бизнес приложения на IBM се използват в смартфони и таблети на HTC. От своя страна, тайванският производител осигурява максимална производителност за софтуера на IBM.


HTC смартфоните с Android ще търсят път към корпорациите с помощта на IBM

Особено внимание в интеграцията на съвместните решения се отделя на сигурността, отбелязва директорът на HTC в направлението за глобални компании и услуги – Дейвид Йегер.

Досега не беше давана гласност на партньорството. Motorola, конкурент на HTC на мобилния пазар, също се опитва да наложи Android в корпорациите, но не постига особени успехи.

Все още BlackBerry устройствата на RIM се считат за най-подходящи за корпоративна употреба със своите технологии за кодиране на данни и „push e-mail” система.

Напоследък Apple също жъне успехи в сегмента, като отнема дял от BlackBerry, благодарение на поддръжката на Exchange и технологиите за кодиране на данни и отдалечено управление в помощ на ИТ администраторите.

Android засега изостава като корпоративна платформа, но нейните доставчици разчитат на външни разработчици като 3LM и Good Technology, за да наваксат пропуснатото.

HTC заема второ място на пазара за Android устройства след Samsung. Напоследък обаче бизнесът й със смартфони отслабва под натиск от Apple iPhone 4S и Samsung Galaxy.

Коментар