Руснаците: Все пак има живот на Венера

Руският учен Леонид Ксанфомалити продължава да твърди, че на Венера има живот, въпреки опроверженията, които направи НАСА.

По-рано Ксанфомалити сензационно заяви, че на снимките от руска сонда, посетила планетата преди 30 години, се забелязват живи същества, които се движат, появяват се и изчезват. Едното от тях прилича на диск, а другото на скорпион.

Американски учени от НАСА обаче принизиха твърденията на руснака. Според тях, дискът всъщност е паднала капачка на обектива на едната камера на сондата, която е била заснета от втората камера. Скорпионът пък представлявал увеличен цифров шум.

В ново изявление, разпространено от руските медии, Ксанфомалити обещава да представи доказателства в подкрепа на своята хипотеза за живот на Венера. Ученият също така не счита за сериозни аргументите на своите опоненти.

„Каквато и модулация да се използва, точката си остава точка”, казва Ксанфомалити и напомня, че все още не е публикувал всички свои материали по темата.

Ученият обещава информация за още десетина подобни на вече споменатите обекти, заснети на Венера от руската сонда.

„Морфологичните признаци ни позволяват да предположим, че част от откритите обекти имат свойства на живи същества”, заключава Ксанфомалити.

Коментар