ФБР отложи изтриването на MegaUpload

 
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  
MegaUpload спрян ден преди да стане легален  
САЩ готови да заличат MegaUpload  
Пиратски партии ще съдят ФБР заради MegaUpload  
„Анонимните” атакуваха сайта на ТВ мрежата CBS  
САЩ затвориха сайта MegaUpload
ФБР отлага акцията по унищожаване на информацията на сървърите на MegaUpload. Адвокатите на засегната страна са успели да постигнат договорка с федералното бюро за удължаване на срока на съхранение на потребителските данни, съобщи CNET.

По-рано тази седмица се появиха информации, че ФБР ще изтрие в четвъртък, 2 февруари, всички данни от MegaUpload – сайт за споделяне, който беше затворен, а неговите собственици арестувани с обвинение за съдействие на нарушителите на авторски права.

Адвокатите на Ким ДотКом – един от шефовете на сайта, настояваха да бъдат запазени данните на 50-те милиона потребители, тъй като изтриването им ще затрудни защитата на обвиняемите и освен това ще ощети невинни потребители, съхраняващи лични снимки и документи в MegUpload.

По последна информация, данните на потребителите ще бъдат запазени поне още две седмици. Същевременно, банковите сметки на MegaUpload са блокирани, а наемът на сървърите трябва да се плаща, което поставя под въпрос съхраняването на данните и по чисто икономически причини.

Ако в близките две седмици не бъде намерен изход от създалата се ситуация, потребителите на MegaUpload ще загубят данните си, тъй като компанията не може да ги поддържа без да плаща.

Коментар