САЩ ще минават на електронни учебници

Електронните учебници ще подобрят процеса на обучение в САЩ

До 2017 година всички американски училища да преминат към електронни учебници, планира администрацията на президента Барак Обама.

Подобна възможност в момента се проучва от Федералната комисия по комуникации (FCC) и Министерството на образованието на САЩ. Предстои да бъде уточнено какви средства са необходими за придобиване на софтуер и устройства от класа на Kindle, iPad и други, които да се интегрират в учебния процес.

Използването на електронни учебници вместо печатни ще бъде по-евтино за образованието. Освен това печатните издания бързо остаряват и стават неактуални, предава Уошингтън Поуст. Според експерти на образователното министерство, въвеждането на електронни учебници ще ускори процеса на обучение с 30 до 80%.

Успехът на проекта зависи от повсеместното въвеждане на широколентов достъп, тъй като учебните материали ще се съхраняват в облака, а не локално. Това ще позволи бързо обновяване на данните, когато възникне необходимост. Някои експерти са на мнение, че петгодишният срок за въвеждане на е-учебниците е прекалено оптимистичен.

Коментари по темата: „САЩ ще минават на електронни учебници”

добавете коментар...

  1. Валери

    Браво на американците! За България този срок може да е 2-3 години. Това съм го писал преди няколко години, че трябва да стане в България, но кой ли чете това което се пише по форумите. Винаги може да се приложи нещо умно от тези предложения и мнения, но за тази работа трябват хора с ново мислене, а такива са много малко във властта, което си е направо трагично. Дано в бъдеще се оправят нещата, аз все още съм оптимист.

Коментар