Windows 8 има голям шанс при таблетите

Операционната система Windows 8 може да се окаже успешна алтернатива на Android при таблетите, смята шефът на ARM Holdings – компанията, чиито процесори се ползват масово в таблети и смартфони.


Windows 8 може да промени статуквото на пазара за таблети
 

Според Уорън Ийст, брендът Windows е много по-разпознат и това е неговото фундаментално отличие от Android, което може да изиграе важна роля в сегмента на таблетите.

Потребителите познават добре Microsoft, много добре знаят и Windows, докато средата Android им е известна по-малко, казва Ийст, цитиран от Electronista. „Microsoft има предимството на известния бранд, което липсва при Android”, коментира шефът на ARM.

Засега обаче е рано да се съди за успеха на една или друга платформа при таблетите. Напълно възможно е Google да повтори успеха си от смартфоните с Android.

Много компании се готвят да представят таблети с Windows 8 през второто полугодие на 2012-та. Наскоро генералният директор на Asus Джери Шен заяви, че Windows 8 напълно ще промени пазара на таблети и ще разклати доминиращата роля на iPad.

по темата: „Windows 8 има голям шанс при таблетите”

добавете коментар...

  1. nikito_blend

    Аз пък свързвам Windows със синия екран на смъртта.

  2. анонимно

    Windows е много по-разпознат и това е неговото фундаментално отличие от Android

    Накратко: Всички са чували за Microsoft и Windows и никой не е чувал за Google и Android. Да вярно е, ама преди 20 години.

Коментар