Проучване: в социалните мрежи хората са добри

Потребителите на социални мрежи са добросърдечни хора, смятат повечето американци. Според проучване на Pew, това мнение споделят 85% от общо 2260 анкетирани.

 

Само 5% от американците считат потребителите на Facebook за зли хора. Над две трети, или 68% от анкетираните, са заявили, че настроението им се подобрява след общуване в социалните мрежи, а 61% се чувстват по-близко до хората, с които общуват.

Проучването разкрива също, че 39% от американците често са били свидетели на великодушни постъпки от страна на хората в социалните мрежи. Една трета от анкетираните обаче съобщават за лошо поведение в мрежите.

Почти половината анкетирани (49%) са станали свидетели на безмилостни и коравосърдечни обноски. Резултатите сочат, че 15% от потребителите са прекратили отношенията със свои приятели след общуване в социалните мрежи.

За 11% от анкетираните пък мрежата е причинила проблеми в семейството. Около 3% от виртуалните общувания са приключили с прилагане на груба физическа сила в реалния живот.

По принцип, възрастните хора се държат по-въздържано и позитивно спрямо останалите участници в социалните мрежи. Подрастващите са на другия полюс – те много по-често попадат в неприятни ситуации, общувайки в социалните мрежи.

по темата: „Проучване: в социалните мрежи хората са добри”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Потребителите на социалните мрежи, освен че са добри, то бих добавил също и че са глупави.

Коментар