Нова съдебна атака на Apple срещу Samsung

Apple даде на съд Samsung в САЩ, твърдейки, че смартфонът Galaxy Nexus нарушава четири нейни патента.Един от спорните патенти – за разблокиране на устройството с прокарване на палец по екрана – вече е използван и в други искове на Apple, съобщи MarketWatch.

Вторият патент се отнася до технология за автоматично отделяне на телефонния номер от текста на електронните писма, в резултат на което потребителят получава възможност за бързо набиране на този номер.

В края на миналата година Комисията по международна търговия на САЩ забрани импорта на смартфони HTC, които използват въпросната технология, патентована от Apple. Това принуди HTC да разработи алтернативно решение.

Третият патент на Apple касае въвеждането и по-точно допълнението при частично въвеждане на думи. Четвъртият патент е свързан с функция за търсене, активирана с глас (Apple Siri).

Apple иска от съда да забрани продажбите на Galaxy Nexus на американския пазар. Смартфонът работи под управление на операционна система Android 4.0.

по темата: „Нова съдебна атака на Apple срещу Samsung”

добавете коментар...

  1. ЦЕцо!!!

    Какви да са им функциите, като едните ползват частите на другите за сглобяване на Боклукфона))) Да се съдят и ще стане като премиерата на 5 цата!!! Самсунг каза няма да ви да дем по големи екрани и боклукфона увяхна)))

  2. Apple SUX

    Чудя се кога ли Apple ще патентоват и дишането, така че да трябва да им се плаща за да живеем?

Коментар