Google Street View скоро и в България

Google ще започне да събира изображения в България за подобряване на картографската услуга Google Maps, в частност функцията Street View. В следващите дни автомобилите на интернет гиганта ще започнат да правят снимки на много градове в цяла страна, съобщиха от компанията.

Street View е изключително популярна функция на Google Maps, която вече е достъпна в повече от 30 страни по света. Тя позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират квартали чрез панорамни изображения с улично ниво. Street View е на разположение в услугите Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Изображенията, събрани от колите, ще бъдат обработени и внимателно подредени заедно – технологичен процес, който може да отнеме няколко месеца. Те ще бъдат налични на по-късен етап в Street View, уточниха от компанията.

Както при всички Street View изображения, преди публикуването Google ще замъгли лицата и регистрационните номера на всички изображения, за да защити личния живот на хората. След като изображенията са на разположение, хората ще могат да докладват кадри за отстраняване чрез натискане на бутона “рапортуване на проблем” в долния ляв ъгъл на изображението. Оттук те попълват кратък формуляр, в който показват точния кадър, който да бъде премахнат.

В райони, където Street View е на разположение, потребителите могат да получат достъп до изображения на нивото на улицата чрез приближаване до най-ниското ниво на Google Maps или чрез плъзгане на оранжевата “Pegman” икона на лявата страна на картата върху осветена в син цвят улица.

Потребителите на услугата ще могат, например, да проверят ресторант преди пристигането си, да направят планове за пътуване, да си уговорят място за среща и дори да получат помощ за домашното по география. Хората, които си търсят жилище, могат да спестят време, чрез проучване на имоти и околности предварително, а също и да огледат начините за достигане до там с кола.

Възможна е също лесна проверка на точното местоположение и външен вид на хотела, както и околностите, където човек възнамерява да прекара своята дългоочаквана почивка.

Представителите на бизнеса също могат да се възползват от Street View технология чрез вграждане на Google Maps директно в техните уебсайтове безплатно. Функцията може да подпомогне популяризирането на вериги хотели или да повиши познаваемостта на местния ресторант или други обекти.

Коментари по темата: „Google Street View скоро и в България”

добавете коментар...

  1. googlebota

    000

Коментар