Nokia пусна безплатно Lumia такси в Лондон

Nokia започна да рекламира марката смартфони Lumia чрез брандирани безплатни таксита в Лондон. Подобни акции не са новост и досега са провеждани в Индия и на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

Nokia ще похарчи големи суми за налагане на WP смартфоните си

Кампанията на Nokia стартира едновременно с мероприятието Social Media Week, което разглежда последните тенденции в областта на социалните медии и тяхната роля в обществото. Финландската компания е един от генералните спонсори на събитието, съобщи WMPowerUser.

Не се съобщава броят на безплатните таксита Lumia, но е известно, че Nokia ще похарчи големи суми за налагане на WP смартфоните си. Рекламната кампания за Lumia 900 на пазара в САЩ ще струва около 100 милиона долара, които ще си поделят Nokia, Microsoft и операторът AT&T.

В края на миналата година започна мащабна кампания на Windows Phone смартфоните в Европа. На редица сгради, например, бяха опънати огромни плакати с реклама на Lumia 800.

Nokia обвързва бъдещето си с Windows Phone преди около година, като подписа стратегическо споразумение с Microsoft. Мобилната WP платформа става приоритет за финландската компания, вместо досегашната Symbian.

Коментар