Смартфоните изкушават и бедни, и богати

Повечето потребители на смартфони са на възраст от 25 от 34 години, установи проучване на анализаторската компания Nielsen сред 20 000 американци. 66% от хората в тази възрастова категория ползват умни устройства.

Скоро обаче ситуацията може да се промени, тъй като смартфоните набират популярност и сред хората в останалите възрастови категории. Така например, 65% от всички потребители, които планират да си купят мобилен телефон, предпочитат това да е смартфон.

Изследването разкрива също, че желащите да си купят смартфон в групата от 18 до 24 години и следващата са поравно. Хората на възраст от 35 до 44 години постепенно се приближават към младите и също предпочитат смартфони.

Колкото по-голям е доходът на потребителите, толкова по-големи са шансовете те да си купят смартфон. В групата от 35 до 44 години умен телефон си купуват хора с доходи от $75 хиляди до $100 хиляди годишно.

Същата вероятност за покупка на смартфон се наблюдава и в категорията 45-54 години, но при хора с доходи над $100 хиляди. В групата от 25 до 34 години за покупка на умен телефон са достатъчни и доходи от $35 хиляди до $50 хиляди годишно.

Любопитен е също фактът, че над половината безработни и младежите с доходи под 15 хиляди долара годишно се отказват от обикновените телефони в полза на смартфоните.

Коментар