Телерик обяви безплатно обучение по програмиране

Академията на Телерик стартира през март поредица от безплатни обучения и тренировъчни състезания по информатика. Обученията в Алго академия ще се провеждат ежемесечно в рамките на два последователни дни в София под ръководството на изявени състезатели и лектори с дългогодишен опит, съобщиха от компанията.

Инициативата е насочена главно към ученици и студенти, които се интересуват от състезателно програмиране, като цели да развива техните умения и да ги подготвя за официални турнири и олимпиади по информатика от национално и международно ниво.

В серията безплатни уроци участие могат да вземат всички любители на състезателното програмиране. Регистрацията в Алго академията на Телерик става чрез попълване на кратка онлайн форма.

Всеки месец Алго академията ще подготвя безплатно ученици от цяла България за Националната олимпиада по информатика (НОИ), зимните математически празници, пролетния и есенния турнир по информатика и всички други официални състезания и турнири по информатика. Всички курсисти ще участват в тренировъчни състезания, ще се учат да решават задачи от национални и международни олимпиади, докато споделят знания по между си и трупат опит, за да станат състезатели на световно ниво.

За професионалната подготовка на участниците ще се грижат бивши състезатели и медалисти по информатика, ръководени от Светлин Наков – носител на 4 медала от международни олимпиади по информатика, дългогодишен състезател и треньор по програмиране.

Още за безплатните обучения на Телерик четете тук.

Коментар