Внедрени агенти предали хакери от Anonymous

Арестът на 25 хакери от организацията Anonymous в Европа и Южна Америка е станал възможен благодарение на внедрени агенти, се твърди в интернет форум на групата. Арестът не е резултат от техническа способност на полицията или добре премислена стратегия, а се дължи на действията на обикновени доносници.

Имената на предателите са известни, но от групата не смятат да ги огласяват, за да не съдействат по този начин на Интерпол, съобщава блогът anonopsibero.

Стратегията е известна – полицията внедрява свои агенти, които постепенно печелят доверие, след това излизат със собствени предложения и критикуват предприеманите действия, провокирайки администраторите. Накрая създават собствени общества, събират в тях максимално хора и информация, за да ги използват за шантаж, се казва в съобщението.

В резултат на подобни действия, полицията в няколко страни арестува 25 души, заподозрени в съпричастност към Anonymous. Те са на възраст от 17 до 40 години, от студенти до собственици на малки компании. В отговор пък хакерите атакуваха сайта на Интерпол.

Коментар