Ким Дотком обвини Холивуд в пиратство

Ким Дотком, основателят на сайта за споделяне Megaupload, обвини в пиратство кино индустрията в първото си интервю, след като бе пуснат от ареста.

Дотком твърди, че неговата услуга за обмен на файлове винаги е била легална и, че пиратството, в което го обвиняват, се извършва от самите кинокомпании, а не от потребителите и услугите на Megaupload.

Според него, действащият в момента в САЩ бизнес модел за разпространение на съдържание отдавна е остарял и именно заради това расте обемът на пиратството. Роля играе и моделът за лицензиране, който Холивуд използва в своите проекти, твърди Дотком, цитиран от британския Телеграф.

Често европейските потребители могат да видят даден филм по-късно от американските. Холивуд пуска рекламни клипове по целия свят и след това показва филма само в САЩ, а 14-годишният французин или германец не иска да чака още половин година до официалната премиера, посочва в интервюто Ким Дотком.

Основателят на Megaupload вярва, че може да докаже своята невинност и да разруши „това политическо дело”, но преди това ще свали 16 кг от теглото си.

Дотком беше пуснат от ареста с решение на новозеландския съд, без парична гаранция. Местните власти прецениха, че милионните му запорирани активи са достатъчна възпираща мярка, за да не напусне страната и да спазва правилата.

Коментари по темата: „Ким Дотком обвини Холивуд в пиратство”

добавете коментар...

  1. MNSP

    има много логика в думите му

  2. Chanel

    Има логика разбира се, днешните млади са деца на like-културата, на дистанционното със 100-ина канала, къде ще ти чакат половин година за заглавие, по-скоро сто пъти ще забравят за него. Пък и индустрията ги бълва едни дразнители, дето така и си се казват – teaser!

Коментар