Облакът и Windows 8 са фокус на Microsoft дните

Новата операционна система Windows 8 и облачните технологии ще бъдат във фокуса на предстоящите „Дни на Майкрософт 2012” в София. На сайта на конференцията вече са достъпни пълната програма, ключовите лектори и сесиите.

Над 40 водещи специалисти от България и чужбина ще изнесат общо над 60 лекции, посветени на иновативни технологии, които „ще променят 2012 година”, съобщиха от офиса на софтуерния гигант у нас.

Участниците в конференцията ще научат „от първа ръка” подробности за Windows 8 Consumer Preview – бета версията на новата ОС, която бе представена преди броени дни в Барселона. Сред останалите акценти са „Metro” дизайнът, Windows Server “8” Beta, облачните решения Office 365 и Windows Azure, мобилната система Windows Phone 7 и технологията Kinect.

Сред лекторите личат имената на: Кимо Форс – архитект на Office 365, който ще говори за това как най-добре да се подготви една организация или инфраструктура за преход към облака; Майкъл Ноел – автор на бестселърите „SharePoint 2010 Unleashed”, „Exchange Server 2010 Unleashed”; Лоран Биньон ще представи Silverlight, Windows Phone 7, WinRT, WPF, Microsoft Surface и Kinect; и Матео Емили, който само на 19 години придобива почетните звания MSP и MVP и ще представи Visual Studio ALM 11.

Организаторите са поканили двама водещи лектори: Андреас Хартл и Майкъл Плат. Първият е главен оперативен директор в Майкрософт за Централна и Източна Европа и ще представи тенденциите и бъдещето на облачните технологии. Майкъл е главен директор на „Мениджмънт платформи за разработка“, като в неговия фокус на работа са различните приложения на Mobile Phones, вградени и гейм системи, Stores и Marketplaces, както и на последните таблети.

„Дни на Майкрософт 2012„ ще се проведе на 28 и 29 март 2012 г. в кино „Арена Младост” – София.

Коментар