Хакери атакуваха Anonymous

Групата Anonymous, която се прочу със серия кибер атаки срещу корпоративни и правителствени сайтове, стана жертва на… хакери. Неизвестни противници на „анонимните” са ги атакували с вируса ZeuS, предназначен да краде банкови данни.

Пробивът е станал възможен в резултат на невнимание на ентусиасти, присъeдинили се към Anonumous в атаката срещу правосъдното министерство на САЩ и звукозаписните компании.

За да заразят компютрите на Anonymous, хакерите подменили адреса за зареждане на програмата Slowloris HTTP DoS в инструкцията за провеждане на атаката. Инструкцията, на свой ред, била публикувана в популярния сайт PasteBin и бързо се разпространила сред желаещите да се присъединят към действията на Anonymous.

От подменения адрес ентусиастите сваляли не желаната програма, а заразен файл, който инсталирал вирус на компютъра и след това правел опит да се самоунищожи с цел заличаване на следите, съобщи компанията за сигурност Symantec.

Скоро след това инструкцията се появи в Twitter под името „Ръководство за идиоти, желаeщи да се присъденият към Anonymous”. Представители на хакерската организация признават за заразата и препоръчват на своите последователи да бъдат по-внимателни.

Коментар