Android Market става Google Play

Google предприе мащабно ребрандиране на магазина за приложения Android Market. Популярният онлайн ресурс вече се нарича Google Play, съобщи компанията.

Google Play обединява всички мобилни услуги на интернет гиганта под един бранд. Притежателите на устройства под управление на Android 2.2 и по-нови версии вече ще бъдат пренасочвани от Android Market към Google Play. За всички е достъпна браузърна версия на обновения каталог.

Както и досега, съдържанието на Google Play ще се различава в зависимост от региона. Пълният набор съдържание е достъпен за американците, които могат да си купуват не само приложения, но и музика, книги и видео.

Закупените песни, филми и книги се съхраняват в облака и могат да се възпроизвеждат на всякакви устройства. Предвидена е и тясна интеграция със социалната мрежа Google+.

За повечето страни Google Play си остава само каталог за Android програми. Във връзка с промяната, Google ще предлага с отстъпки различни приложения и друго съдържание в продължение на две седмици.

Коментар