Всички министерства вече обменят е-документи

Информационните системи на всички централни администрации вече могат да обменят документи по електронен път, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Преди три месеца бе даден старт на електронен обмен на документи между пет държавни администрации, а вече всички министерства и няколко агенции могат да се включат в системата.

Интеграцията на различните документооборотни системи е постигната чрез съвместна работа между фирмите-разработчици, „Информационно обслужване” АД и Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.

В момента се провежда обучение на служителите в администрациите за ефективно управление на електронните документи. Стремежът е всички централни ведомства да станат „безхартиени”, заяви Борисов.

Изграждането на дигитални магистрали, създаването на работещо електронно управление и правителственият „облак” са само началото, посочи заместник-министърът.

Коментари по темата: „Всички министерства вече обменят е-документи”

добавете коментар...

  1. ГелеРод

    Добре, но защо сделките са многомилионни и се търси една фирма-всичкомелачка, при положение, че разработката на софтуер е все по-лесна, ИТ специалистите – все по-много и по-нископлатени ?!?! Да не би толкова гигантска функционалност да се изисква в тези сайтове – 31 хиляди лева са достатъчни за имплементация на майкрософт шеър поинт – ГОТОВ ПРОДУКТ за къстъмизация и настройка сложете още толкова – хайде, но…………..

Коментар