Fujitsu вгражда Xeon Е5 в модулния сървър Primergy

Fujitsu пусна модулен сървър Primergy CX400 S1 Multi-Node Cloud eXtension, който разчита на процесор Xeon E5. Новата машина спестява пространство в стандартната сървърна стойка.

Сървърът предлага широки възможности за мащабиране на частни облачни инфраструктури и високопроизводителни компютърни мрежи.

В корпуса с височина 2U има място за четири независими сървърни модула и 24 устройства за съхранение на данни. Fujitu предлага модули от начално, средно и високо ниво, съответно Primergy CX210 S1, Primergy CX250 S1 и Primergy CX270 S1.

Сървърните възли, от своя страна, могат да имат до два процесора Intel Xeon E5-2600, които осигуряват висока производителност при големи обеми данни.

Доставките на Primergy CX400 S1 и Primergy CX250 S1 с височина 1U ще започнат в края на март. Primergy CX270 S1, предназначен за HPC клъстери и с възможност за инсталиране на ускорители за паралелни изчисления, ще стане достъпен прeз май.

Сървърът от начално ниво Primergy CX210 S1 ще излезе на пазара през август. Цените ще зависят от избраната конфигурация и региона на продажби.

Коментар