Да живееш в София е условие за кариера

Хората, които имат успешна кариера и участват активно в дейността на различни сдружения и организации, се чувстват по-полезни и признати. Това се отнася най-вече до високообразованите, трудовоактивните и заможните българи, разкри национално проучване на НЦИОМ, направено по поръчка на Асоциация „Качество на живота”.


На кръгла маса за образованието, организирана от Джобтайгър и Асоциация "Качество на живота" бяха изнесени данни от национално проучване на НЦИОМ, според което София е условие за кариера

Когато става дума за професионалното развитие и кариерата, резултатите показват, че едно от условията за успешно професионално развитие и добра кариера е да живееш в София или в големите градове.

Високото образование също е в основата на кариерата – 61% от висшистите в проучването преценяват кариерата си като успешна, показват данните, изнесени на кръгла маса за образованието, организирана от асоциацията и Джобтайгър.

Близо 64% от запитаните посочват, че образованието им е добро и не се оплакват от липсата на достъп до добро образование, но удовлетвореността им от кариерата, която имат, е доста ниска – само 27% от запитаните са доволни от нея.

по темата: „Да живееш в София е условие за кариера”

добавете коментар...

  1. Usera

    Има грешка в заглавието – то трябва да е "Да НЕ живееш в България е условие за кариера!"

Коментар