Google Docs разпознава текст в изображения

Нова полезна функция за търсене е достъпна за потребителите на приложенията Google Docs. Към досегашните възможности за търсене на текст в PDF документи, разработчикът е добавил технология за разпознаване на символи вътре в изображенията или в сканирани документи.

В допълнение, потребителят може да копира и поставя намерения текст в нов документ с помощта на стандартна комбинация от клавиши.

Обновлението на Google Docs включва и подобрена система за коментари, която позволява на потребителите по-бързо да реагират на бележки и съобщения, оставени към техните файлове. Опростен е също процесът на преглеждане на дискусии и отговори на коментари с помощта на бутон, който преди беше в десния горен ъгъл на редактора.

Потребителите на Google Sites вероятно ще оценят възможностите за добавяне на свои JavaScript и CSS, с които значително могат да разширят функционалността на сайта.

В обновения Google Docs е добавена също поддръжка на клавиатура за навигация между клетките на таблицата и в документите.

Коментар