Американски държавници ползвали MegaUpload

Редица официални лица от американското правителство са имали акаунти в сайта за споделяне Megaupload. Наскоро основателят на сайта Ким Дотком беше арестуван, но покрай разследването се появиха любопитни подробности за потребителите на услугата, която бе затворена заради обвинения в нелегално разпространение на съдържание.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  
Ким Дотком обвини Холивуд в пиратство  
ФБР отложи изтриването на MegaUpload  
САЩ готови да заличат MegaUpload  
САЩ затвориха сайта MegaUpload

Megaupload са ползвали както американски сенатори, така и служители на Министерство на правосъдието, съобщи TorrentFreak. Ким Дотком смята, че те, както и останалите потребители на услугата, биха искали да получат достъп до файловете си.

Основателят на Megaupload е внесъл подобно искане в правосъдното министeрство, което отговаря за достъпа до закрития от ФБР сайт. Той вярва, че министерството ще издаде исканото разрешение.

В момента Дотком е на свобода с мярка за неотклонение и забрана да ползва интернет. Неговите средства на стойност $42 млн. са блокирани, повдигнато му е обвинение за незаконно копиране и разпространение на видео и аудио материали.

Ким Дотком се намира в Нова Зеландия, където по-рано бе арестуван. Властите на САЩ се опитват да издействат неговото екстрадиране.

Коментар