Nokia омаловажи многоядрените смартфони

Двуядрените и четириядрени процесори за смартфони не носят никаква полза освен че консумират повече енергия на батерията, смятат на най-високо ниво в Nokia.

Компанията е често критикувана за това, че в новите си Windows Phone смартфони използва едноядрени процесори, докато конкурентите още от миналата година започнаха да предлагат модели с многоядрени чипове.

CEO-то на Nokia Стивън Елоп твърди пред Yangcheng Evening News, че многото ядра не носят ползи на крайния потребител.

Като доказателство той дава за пример инициативата Smoked by Windows Phone на Microsoft, в рамките на която на притежателите на различни смартфони се предлага да сравнят производителността им с тази на WP моделите. Ако потребител установи, че неговият смартфон е по-бърз от устройствата с Windows Phone, ще получи EUR 100.

Подобно състезание вече се проведе на Световния мобилен конгрес в Барселона. Оказва се, че в 80% от случаите едноядрените WP са по-бързи при изпълнение на различни задачи. Отстъпват единствено на Nokia 808 PureView по скорост на работа на камерата и на два смартфона на HTC при превод на текст.

Коментари по темата: „Nokia омаловажи многоядрените смартфони”

добавете коментар...

  1. еее дааа, ама...

    И десет ядрен да е тоя смартфон все тая. Няма да смятам ядрен синтез на смартфон, в крайна сметка е за комуникация.

  2. анонимно

    То ако е за комуникация, а не за други дейности, тогава по-добре не си купувай изобщо смартфон (а обикновен мобилен).
    Многото ядра не винаги означава повече енергия, защото при съвременните технологии ядрата могат да се изключат, когато не се ползват.

  3. m

    айде и тея почнаха като Аpple да обясняват кое е най-добро за потребителите. Те потребителите са едни овце дето трябва да им се обяснява. Ей за това Android задмина всички

  4. да, ама не.........

    въпреки това няма да си купя смартфон с 1 ядрен процесор след като се продават с 4 ядрен.

Коментар