Предлагат 30 пъти по-бързо споделяне на видео

Революция в споделянето на персонални видео клипове обещава компанията Smilebox. Нейната нова услуга Smilebox Video Clips позволява импорт, персонализиране и споделяне на видео клипове между приятели и членове на семейства буквално за секунди. Компанията твърди, че работата с видео клипове ще е бърза колкото тази с фото файлове.
Smilebox Video Clips предоставя инструменти за операции от типа  “drag and drop” на видео от цифрова камера в стотици професионално проектирани поредици (slideshows), поздравителни картички, видео- и фотоалбуми и др. Потребителите могат да комбинират множество видео клипове и фото изображения в един и същи дизайн, да добавят заглавия и музика, да увеличават и ротират импортираните клипове, за да представят своите истории по един по-творчески начин.
Според компанията, нейната технология има няколко основни предимства спрямо съществуващите решения за споделяне на видео. На първо място, Smilebox Video Clips е по-бърза с до 30 пъти от сегашните подобни сайтове, тъй като кодира видеото на потребителския компютър, преди да го ъплоудва. Освен това технологията използва флаш видео формат с качество, сравнимо с това на YouTube и Google Video.
Друго предимство е лекотата на използване на услугата. Потребителите могат да подготвят и споделят видео клипове по същия начин както и фото изображения, вкл. да извършват действия като зум, ротиране, пан и т.н. 
Не на последно място, Smilebox Video Clips предлага възможности за творчество. Потребителите могат да създават по-богати мултимедийни истории, като комбинират множество видео клипове в един шаблон и добавят текст, музика, фотоси и стилове. След което да изпратят своите творби по мейла на приятели, или да ги качат в своите блогове или персонални профили.
Услугата на Smilebox е достъпна за даунлоуд безплатно от http://www.smilebox.com/. Потребителите могат да изпращат базовата версия на познати също безплатно. Версията Premium пък се предлага срещу $1.99 за еднократна покупка, като абонамент за $4.99 на месец или $39.99 на година с неограничено използване на всички шаблони и други екстри.

Коментар