Мобилните телефони увреждат плода на бременните мишки

Учени от Йелския университет излязоха с нови разкрития за вредата от мобилните телефони. Поредното изследване доказва, че генерираното от устройствата излъчване влияе пагубно на плода на бременните мишки.

Изследвани са две групи бременни мишки, едната от които е била заобиколена от мобилни телефони, съобщава ScienceNews.org. Всяка минута в продължение на 17 дни, през които продължава бременността на мишките, са постъпвали позвънявания с изключен звук. След появата на малките мишлета, учените са изследвали тяхното поведение и са стигнали до тревожни изводи.

Облъчените мишлета имали по-лоша памет, били необикновено активни и неспокойни. Освен това при тях се забелязва забавяне в развитието на префронталния лоб на мозъка.

Учените смятат, че подобни симптоми могат да се наблюдават и при хората. Майките, които по време на бременността говорят прекалено много по мобилни телефони, вредят на бъдещите си деца. Има риск малките да развият синдром на дефицит на съсредоточаване и хиперактивност, твърдят авторите на изследването.

Според експерти в областта на хиперактивността, подобни заявления са смешни и необосновани. Да се сравняват симптомите на мишки и хора е меко казано странно, смятат специалистите. В отговор, учените от Йелския университет посочват, че не търсят слава, а само обръщат внимание на възможните последствия от употребата на мобилни телефони.

Коментари по темата: „Мобилните телефони увреждат плода на бременните мишки”

добавете коментар...

  1. shemet

    Oтвратително!! Лошото е, че вярвам на всяка дума и отдавно си го мисля, че е точно така!

  2. Марков

    гениални идиотчета ли? не, благодаря, имам си прекрасно дете, без да е хиперактивно и с разстройства в поведението, и индиго се пада. хиперактивността изобщо не е белег на индивидуалност, мога само да ви съчувствам – за нервните деца.

  3. @ penkov

    Добре, а с рутерите как стоят нещата??

  4. Еленка

    Във всички шоу програми за жени майки говорят, че хиперактивността, агресията и неориентираността са сигурни признаци, че децата им са индигови – бъдещото поколение и раса от супер гениални, талантливи идиотчета с феноменални способности. Критерия е много ясен колкото е по-ненормално и с повече отклонения толкова по-гениално е дитето. Извода е следния много са полезни телефоните всички бъдещи мамки да си ги лепят по тумбаците.

  5. Здравко

    Вредата от джиесемите е сигурна, но алтернатива вече няма!

  6. Chanel

    Леле мале….. направо ми настръхна козинката….

Коментар