Google Wave спира работа на 30 април

Социалната мрежа Google Wave ще прекрати работа на 30 април, става ясно от съобщение в блога на компанията. Потребителите на услугата имат на разположение повече от месец, за да пренесат важните си данни и съобщения на друго място.

От януари т.г. Wave е поставена в режим „read-only”, при който потребителите не могат да създават нови „вълни", нито да ползват активно услугата.

Google Wave обединява електронна поща, чат, блогове и технология за съвместно редактиране на файлове. Услугата стартира през пролетта на 2010 г. и се считаше за един от най-иновационните проекти на Google.

Социалната мрежа обаче не можа да достигне желаната популярност и Google взе решение да прекрати проекта. В продължение на една година Wave се намираше в замразено състояние.

В последните 12 години компанията затвори около една трета от множеството проекти, с които се нагърби. Новата социална мрежа Google+ обаче се развива добре и вероятно ще се окаже един от големите успешни проекти на интернет гиганта.

по темата: „Google Wave спира работа на 30 април”

добавете коментар...

  1. анонимно

    Според данни на Google "новата социална мрежа" се развива добре. Едни анализатори бяха предположили, че голяма част от потребителите на Google+ всъщност са потребители почти единствено заради gmail. Но те вече заложиха толкова в нея, че няма никакъв начин да се откажат.
    Google не им се отдава да правят социални мрежи и това е нормално, защото повечето потребители виждат в Google компания, която предлага сериозни полезни услуги, а не услуга, където потребителите да си пилеят времето.

Коментар