Военен излъгал банка, че е Пол Алън

Името на Пол Алън бе използвано от измамник

Американски военен пробва банкова афера, представяйки се за основателя на Microsoft Пол Алън. 28-годишният Брендън Ли Прайс дори успял да преведе 15 хиляди долара от сметка на милиардера  и да плати 658 долара заем, съобщи MYNorthwest.

Получавайки дебитна карта на Пол Алън, измамникът посетил магазин за стоки по 1 долар, както и магазин за игри, където бил заснет от видео камерите.

Полицията арестувала Прайс на 2 март, като в момента той все още е задържан. На 2 април ще бъде решено какъв съд ще гледа делото за кражба на самоличност. Предполага се, че Прайс ще се изправи пред военен съд, където ще се отчете и фактът, че той е дезертьор.

Не се съобщава как Прайс е доказал пред Citibank, че е Пол Алън. Известно е, че измамникът се свързал със службата за телефонна поддръжка на клиенти, успял да убеди обслужващия го, че е съоснователят на Microsoft, и поискал промяна в домашния адрес на клиентската карта.

След няколко дни Прайс се обадил отново в Citibank и съобщил, че е загубил картата си, като поискал да му изпратят нова карта на променения адрес, което банката изпълнила. Именно този факт усъмнил служителите на банката, които информирали полицията, а тя от своя страна арестувала измамника.

59-годишният Пол Алън, за който се представял Прайс, заема 57-място в списъка на богаташите на сп. Forbes със състояние, оценено на 13 милиарда долара.

Коментар