IP&TV 2012 отличи Samsung за Най-добра мулти-скрийн телевизионна услуга

Чертси, Англия – 30 март 2012 – Samsung Electronics, световен лидер в областта на дигиталните медии и технологии за конвергенция, обяви че SMART TV с RVU клиент, в партньорство с DIRECTV, е отличен с наградата “Най-добра мулти-скрийн телевизионна услуга“ от Световния форум IP&TV 2012. Отличието спечели признание за най-добро решение за домашен медия център на пазара.

„Изключително горди сме от присъждането на тази престижна награда. Тя демонстрира нашата дългосрочна отдаденост на идеята да предоставяме технологии от най-ново поколение, лесни за употреба и отговарящи на нуждите на съвременните потребители“, каза Василис Сеферидис, Директор на отдел Европейско бизнес развитие, Samsung Electronics Европа.

Multi-room Home Media Solution на Samsung към моделите 6000 LED/LCD SMART TV има вградена софтуер технология – RVU клиент, благодарение на която Samsung SMART TV получава директен платен телевизионен сигнал в различни помещения на дома чрез домашната мрежа (например Wi-Fi). По този начин няма нужда от допълнителни сет-топ-бокс станции в тези пространства, тъй като сигналът се разпространява директно през Samsung SMART TV от сет-топ-бокс устройството на телевизионния оператор, което също има вграден софтуер за RVU сървър.

Първоначално разработен през 2011 съвместно с DIRECTTV, Multi-room Home Media Solution на Samsung позволява на операторите да предложат на своите клиенти лесна за употреба услуга, която позволява домашно забавление в няколко помещения. Още повече, потребителите не са ограничени в гледането на съдържание единствено на своите телевизори. Технологията може да бъде използвана на смартфони и таблети Samsung, благодарение на което е възможно мулти-скрийн изживяване в целия дом.

Коментар