Лондон ще става хай-тек център на Европа

Център за поддръжка на стартиращи компании и разработчици на иновации отвори врати в Лондон. Осеметажната сграда на Campus London e разположена в района TechCity и в нея ще се помещават млади компании в сферата на интернет технологиите.

Великобритания ще стане технологичен център на Европа, заяви при откриването финансовият министър Джордж Озбърн, цитиран от BBC.

Campus London ще осигури на програмисти и перспективни разработчици място за развиване на своите проекти, както и възможност за участие в ежедневни мероприятия, вкл. лекции от специалисти на пазара, майсторски класове по програмиране и обучения от служители на Google.

Според ръководителя на Campus London – Изи Видра, отварянето на технологичния център е важна стъпка за обществото на разработчиците не само във Великобритания, но и в цяла Европа.

Сградата разполага с множество офиси за организация на съвместна работа, оборудвани с високоскоростни Wi-Fi връзки. По данни от Google, вече са регистрирани над 4500 души, които желаят да посетят центъра и да се запознаят по-отблизо с възможностите, които предлага.

Коментар