Аштън Кътчър харесван за ролята на Стив Джобс

Холивудският актьор Аштън Кътчър е напълно подходящ да изиграе ролята на Стив Джобс, смята съоснователят на Apple Стив Возняк. Героят от „Ефектът на пеперудата” не страда от скромност и също се смята за подходящ избор за главната роря в подготвяния биографичен филм.

Слухът, че Аштън Кътчър е спряган да играе Стив Джобс плъзна на 1 април, поради което криеше голяма доза съмнение. Изглежда обаче информацията на Variety е достоверна.

Самият Кътчър твърди, че ролята на бившия шеф на Apple e създадена за него, съобщи TMZ. Стив Возняк дава рамо на актьора с изказване, че напълно се доверява на професионалистите, които подбират актьори за филма “Джобс” с режисьор Джошуа Стърн. Возняк освен това хвали Кътчър за ентусиазма, с който се е включил в проекта.

Лансирането на Аштън Кътчър за ролята на Стив Джобс предизвика противоречиви коментари. Според някои критици, актьорът е предпочитан, тъй като е в пика на своята популярност, но други смятат, че в действителност Кътчър е способен да пресъздаде по най-добрия начин образа на легендарния ИТ предприемач.

Твърди се, че работите по филма са започнали още преди смъртта на Стив Джобс и дори преди да бъде написана и издадена неговата биография с автор Уолтър Айзъксън. Снимките на филма ще започнат през май, а дебютът на „Джобс” по кината се очаква през ноември 2012 г.

Коментар