Онлайн кино с кауза пуска Netcinema.bg

Каталогът на сайта за онлайн гледане на българско кино netcinema.bg  се увеличaва с още няколко заглавия, съобщиха от Miramar Film.

От 12 април документалният филм на Джеки Стоев? “Отец Иван и неговите деца?” ще се предлага под наем с благотворителна цел. ?Продуцентът и netcinema.bg се отказват от всички приходи от филма в полза на делото на отец Иван от Нови Хан, който отглежда сирачета чрез дарения.

“Преди време казах,? ?че трябва да си помагаме,? ?нищо че сме българи. След като видях какво прави отец Иван,? ?казвам,? ?че трябва да си помагаме,? ?защото сме българи.? ?Мнението ми за моя народ се промени и от този отец,? ?и от всички хора,? ?които му помагат”, коментира режисьорът Джеки Стоев.

Филмът е сниман в продължение на година.? “През цялото време имах усещането,? ?че се намирам в един друг свят и в една раннохристиянска общност”, допълва известният режисьор.

“Отец Иван и неговите деца?” ?е носител на най-престижната българска награда за документален филм “Златен ритон?” ?от филмовия фестивал в Пловдив. С прожекция на филма в Народния театър? “Иван Вазов?” ?на? ?2? ?април започна кампанията по набиране на средства за построяване на новия дом за децата на отец Иван.? ?Дарения могат да се правят? ?и онлайн и по банков път чрез сайта? ?www.otecivan.org?.

?Другите нови заглавия в каталога на netcinema.bg са документалните ?”Куба е музика?”,? “Перу? – ?непознатата планета на инките?” ?и? “Етиопия? – ?13? ?месеца слънце”. Дело са на творческия екип,? ?създал? “LOVE.NET?”: ?Илиян Джевелеков? (?режисьор?)?,? ?Матей Константинов? (?сценарист?)?,? ?Георги Димитров? (?художник?)?.? ?За пръв път след кинопремиерата, онлайн ще може да се гледа и филма за Нешка Робева? “Шоуто продължава?”.

Коментари по темата: „Онлайн кино с кауза пуска Netcinema.bg”

добавете коментар...

  1. Иванов

    За съжаление LOVE.net от този сайт го гледах 4 часа, поради постоянното насичане, когато е пуснат на цял екран. На малко прозорче всичко е наред но иначе насича супер много.

    Връзката ми е много бърза и проблема не е в интернета или компютъра.

Коментар